Referat: Unik FK P04 Röd2 - Roslagsbro IF 1

Hej, dagens tredje match för våra grabbar spelades på Valsätra Konstgräs, Uppsala mot UNIK p04 Röd.
Vi hade följande spelare med oss: Rasmus (MV), Filip, Hugo T, Hugo L, Fredrik, Noel, Jonte S, Teo, Oskar, Albin och Ludde S. Nisse var hemma och vilade sin nygipsade tumme denna dag!

Denna match var absolut mycket jämnare än vad slutresultatet visar.
Planen var att spela passningsorienterat, röra oss mycket utan boll i våra anfall samt jobba hårt i defensiven när vi tappat boll samt ligga rätt i markeringsspelet så vi kommer rätt i omställningarna både bakåt och framåt. Vi pratade också en hel del om att peppa varandra på rätt sätt, ge varandra självförtroende i stället för att sucka o stånka om nåt går fel för någon, just det gör vi sedan väldigt bra i den här matchen.

UNIK startar absolut bäst med hög press på vår backlinje och bra passningsspel genom tekniska forwards och mittfältare medan vi startar lite krampaktigt utan att få igång vårt passsningsspel. Möjligen satt bilresan kvar i kroppen under de första minuterna in i matchen. UNIK tar en snabb ledning redan efter 2 minuter efter frispark som går rätt i mål och man funderade lite på vart denna match skulle landa. Vi tar dock tag i spelet även om det inte är något direkt skönspel från vår sida, vi lyckas lyfta spelet från vår planhalva och får till ett kvitteringmål i 5:e minuten genom Albin. 1:a halveleken är sedan en helt jämn historia, kanske med något övertag i antal chanser för UNIK som försöker rulla boll lite mer än vi. Rasmus gör en rad bra räddningar och ingripanden som håller oss kvar i matchen.
UNIK får en hörna i sista sekunden av halvleken och lyckas sätta den på en bra slagen hörna där vi är något för passiva.
I vilan pratar vi mycket om att vi måste jobba på bättre hemåt när vi tappat boll för att inte bli för få bakåt vid motståndarnas anfall samt att vi skulle visa lite mer fighting spirit, springa mer helt enkelt, med och utan boll. Med ny energi går grabbarna ut till andra halvleken för att visa var skåpet ska stå. Första 10 minuterna är ganska jämna men grabbarna spelar helt klart upp sig mot första halvleken, med högre koncentration, snabbare passningsspel och genom att hjälpa varandra bättre i försvarsspelet. Vi lyckas kvittera i 25:e minuten genom Oskar, och vi är ikapp igen. Från matchminut 10 i andra helvleken händer det något. Grabbarna tar över helt och hållet och börjar spela en otroligt bra fotboll, vi får se en rad väggpassningar och kombinationer i anfall efter anfall. Vi låter bollen göra jobbet och då går allting mycket lättare, våra backar (Filip, Hugo T, Hugo L, Noel) börjar spela på mötande medspelare och Fredrik gör en fantastisk insats som spelfördelare på mitten och det gör susen. Vi får med oss våra yttrar och anfallare (Jonte S, Ludde S, Albin, Oskar och Teo) i våg efter våg, vi får se flera anfall med direktpassningar (one-touch) som gör att vi kan gå ifrån rejält i målprotokollet. 2-3 i 33:e Albin, 2-4 i 35:e Teo, 2-5 i 37:e Jonte S, 2-6 i 39:e Hugo T och 2-7 i 40:e Jonte S. I samtliga dessa mål är i princip hela laget delaktiga i snabba vägspel och kombinatioer, det blir så mycket lättare när passningsspelet fungerar och vi låter bollen göra jobbet. Dessa 10 muniter i andra är bland det bättre vi sett efter sommaruppehållet, kul!
Inför tredje pratar vi om att forsätta att passa och inte börja gå själva med boll för att göra mål, vilket är lätt hänt när det rinner iväg i målprotokollet. UNIK tar ny sats och flyttar upp tre spelare lite högre i banan centralt för att på det sättet trycka oss bakåt på egen planhalva, så vi inte ska kunna anfalla med för många spelare. Det lyckas ganska bra för dom och spelet jämnas ut igen och UNIK skapar en hel del chanser, det blir lite mer fram å tillbaka fotboll i sista, men vi klarar av det bra idag, vi fortsätter att våga passa bollen, vi försvarar oss bra och blir farliga i våra omställningar. I 51:a minuten rullar vi upp ett snyggt anfall igen, uppspel från back (Hugo L) till mittfältare (Fredrik) som på ett tillslag
sätter den på yttermittfältare (Jonte S) som skär igenom och slår en passning på nästa yttermittfältare som sätter den i mål, Ludde S 2-8 i 51:a minuten. Vägvinnade anfall som resulterar.
Vi tar med oss vårt fantastiska passningsspel i den här matchen, tryggheten i försvaret inkl målvakt samt att man måste vara taggad när matchen börjar.
Kul och väslpelad match från båda lagen, bra domare samt ett härligt bortafölje som först fick se en segervåg från våra spelare och sedan ytterligare en från våra motståndare, inga sura miner där inte!! Det ska vi också tänka på när det går emot ibland, fotboll ska vara roligt och även i en förlust får man försöka hitta lite glädje ibland.

Alla i laget bidrog idag till det bra spelet, kul att se att fler och fler utvecklar sitt spel individuellt och som lagspelare! Fler och fler vågar ta för sig och göra saker som tidigare känts för svårt. Kul kul tycker vi!

Vi ledare är nöjda, vår hejarklack var nöjda och våra spelare var glada och som sagt inte allt för sura miner hos våra motståndare som fick släppa in en del mål idag.

Bra jobbat och nu kör vi träningar i veckan igen!